Get Appointment


Baranka Fa

A Baranka Faipari Kft. elődje 1993-ban indult, a műhelyünk a családi házunk udvarán helyezkedett el. Kezdetben egyéni vállalkozóként egy alkalmazottal dolgoztunk és az ablaktól kezdve a lépcsőkön át a bútor aki mindenféle termék előállításában foglalkoztunk. A sokféle termék előállítás rengeteg energiát emésztett fel és a hatékonyabb termelés érdekében cégünk ráfókuszált azokra a termékekre, amiben igazán kimagaslóak vagyunk! Ajtó és ablak gyártására rendezkedtünkbe, ehhez vásároltunk gépeket.
A géppark korszerűsítését részben önerőből, részben pályázati forrásból valósítottuk meg az évek folyamán. A projektek növekedésével szakembereink számát az évek alatt 12 főre növeltük.

A szakma fennmaradására és a következő generációra gondolva szerepet vállalunk a szakember utánpótlásban is, amit a Koós Károly szakképző iskolával kötött együttműködési megállapodás keretében, tanulok gyakorlati képzésével támogatunk. Ennek eredményeségét bizonyítja, hogy több tanulónk az iskola elvégzése után vállalkozásoknál helyezkedett el.

A vállalkozás fejlődése következtében egy nagyobb telephely vált szükségessé, így 2006-ban egy lényegesen nagyobb alapterületű a vállalkozás profiljának jobban megfelelő ipar telepre költöztünk. A megrendelések száma szükségessé tette a termelési profil tisztítását így jelenleg csak nyílászárókat állítunk elő. A magas színvonalra, minőségre garancia az ÉMI tanúsítvány is. Cégünk tulajdonosát és szakmai vezetőjét Baranka Istvánt 2011-ben a VOSZ Békés megyei szervezete az Év asztalosa díjjal jutalmazta. 2019. novemberében a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától Ezüstkoszorús asztalosmester (20 év) díjat kapott.

A beszállítói oldalon állandósultak a szereplők. Faanyag területén 3 nagy fabeszállító uralja a piacot. Velük jó kapcsolatot ápolunk. Bár a tavalyi év nyár eleji áremelkedései felforgatták a piacot, a szereplők maradtak, csak az alapanyag árak duplázódtak meg. A megrendelők nagyobbrészt lakossági megrendelők, akik készre festve, beépítve rendelik meg a termékeket. De foglalkoznak más vállalkozók részére is nyílászárók gyártásával.


Keressen minket!

Cím

5600 Békéscsaba
Temető sor 11.

Nyitva tartás

H - P: 8.00 h - 16.00 h

SZ - V: ZÁRVA

Útvonal

A Temető sor - Vécsey utca sarkán (46.66953155019838, 21.08440917184738) lévő lámpás kereszteződésben kell behajtani a Penny Market mögötti üzletsor felé, majd balra kanyarodás után végig az Orosházi úti felüljáró alatt átjönni a túloldalra!